^Naar boven

.

 Helmplicht voor highspeed-e-bike vanaf 2017

Vanaf 2017 moeten alle fietsers op de snelle elektrische fietsen verplicht een helm op. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft dat definitief besloten, nadat er grote twijfels waren omtrent de regels voor de bestuurders van het nieuwe type elektrische fiets.

Met de app Fietsknoop
kun je je eigen knooppuntroute plannen. De app heeft nu iets nieuws: spraakondersteuning bij je fietsroute. De spraakondersteuning is gekoppeld aan het GPS volgsysteem. Het vertelt je welk knooppunt je nadert en wat het volgende knooppunt van je fietsroute is.

Ruim voordat je een knooppunt van de route bereikt, wordt het nummer gemeld. Soms volgt nog een herhaling, afhankelijk van de afstand. Je krijgt ook direct het volgende knooppuntnummer te horen. Mocht je onderweg een knooppunt missen dan zal Fietsknoop proberen de route verderop weer op te pakken. Ook als je je toestel vergrendelt blijft de spraakondersteuning werken, totdat je het via het Instellingenscherm uitzet natuurlijk.

De spraakondersteuning is ontwikkeld op verzoek van veel Fietsknoop gebruikers. De makers zijn benieuwd naar de ervaringen van de gebruikers: wat zijn je bevindingen, wat goed is en wat verbeterd kan worden? Je kunt het o.a. melden via de review optie van je app.

                                                                                         Terug

  • Laatste wijziging : 27 februari 2018, 13:23:39.

                                                                                                   © Copyright 2017 ,                                  Designed by  Wim Mulder,                          Hosted by  Vib-netwerken